Vi gjorde en snabbwok på Muurikkan med det vi hade hemma. Det behöver inte alltid vara fina och färska grönsaker till allt man gör. Det blir faktiskt väldigt bra ändå med frysta grönsaker och smaksättningen är bra. Det är ju också kul att laga på stekhäll och wok är som gjort för stekhäll! (Lite info: frysta grönsaker innehåller oftast lika mycket och ibland mer näring än färska.)

Som alltid när man använder stekhäll så ska det förberedas och hackas allting innan man sätter igång. Annars är det svårt att hinna med i svängarna, och en wok går ju alltid fort också.

Snabbwok 4 pers

  • 500gr kycklinglårfile
  • 1 påse wokgrönsaker
  • 1/4 påse fryst broccoli (eller färsk om man har det hemma)
  • Lite soyabönor
  • 1 gullök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 3-4 msk ostronsås
  • 2-3 msk mushroom soy
  • 0,5-1 msk fisksås
  • Salt 
  • Peppar
  • 4 port nudlar
  • Vatten
  1. Tänd inre ringen på stekhällen och låt den bli varm, stek kycklingen och salta, peppra lite
  2. Dra upp kycklingen på kanten och låt mitten av stekhällen bli ordentligt varm
  3. Lägg på wokgrönsaker, broccoli och gullök. Tänd yttre ringen och stek på ett tag om du inte tinat grönsakerna.
  4. Pressa vitlöken och vänd ihop allt på hällen. 
  5. Häll nu på ostronsås och soya, blanda ihop och slå på lite varmt vatten. Gör plats i mitten för nudlar och sätt dit dem när det börjat koka. Koka nudlarna i mitten och fyll ev. på med mer vatten. Smaka av med fisksås för att få rätt sälta. Eventuellt mer ostronsås och soya. Man kan pressa över lite limesaft om man vill det också.